Relaţii cu publicul

Căutare în ştiri

Servicii ON-LINE

Primăria Lugoj

Consiliul Local

Documente publice

Achiziţii Publice

Compartiment Investiţii

Evidenţa persoanelor

Compartiment Mediu

Protecţie civilă

Poliţia locală

Casa de Cultură

Despre oraş

Alte informaţii

Știri

O delegație ucraineană vizitează Lugojul cu prilejul dezvelirii bustului marelui poet ucrainean Taras Grigorovici Șevcenco

Primăria Municipiului Lugoj a găzduit vineri, 4 martie, orele 10.30, o delegație ucraineană din care au făcut parte ministrul consilier Teofil Rendiuk, mputernicit al ambasadorului Ucrainei, Teofil Bauer și Oleksii Kaspruk primarul orașului Cernăuți, care ne-a vizitat orașul cu prilejul dezvelirii bustului marelui poet ucrainean Taras Grigorovici Șevcenco.

Delegația a fost primită de primarul Francisc Boldea care le-a adresat oaspeților un cuvnt de bun venit și a făcut o succintă prezentare a Municipiului Lugoj și a bunelor relații de conviețuire ntre etnii cu referire la comunitatea ucrainienilor din Lugoj. Oaspeții au mulțumit pentru primirea călduroasă, pentru sprijinul pe care administrația lugojeană l acordă n mod constant comunității ucrainiene de aici și pentru ajutorul concret din partea Consiliului Local al Municipiului Lugoj la amplasarea bustului marelui poet. De asemenea a fost scos n evidență sprijinul moral pe care Romnia l acordă Ucrainei n contextul situației tensionate existente n această țară n ultima perioadă. La ntlnire au participat și Preotul Vicar General Ioan Pițura, conducătorul Vicariatului Ortodox Ucrainean din Romnia, Protopopul Ilie Albiciuc, și reprezentanți ai comunității ucrainene din Lugoj.

ncepnd cu ora 12.00, n imediata apropiere a Bisericii Ucraineane din municipiu a avut loc dezvelirea și ceremonialul de sfințire a bustului marelui poet ucrainean Taras Grigorovici Șevcenco. La eveniment au mai luat parte Titu Bojin, Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, Vicereședintele Consiliului Județean Timiș, deputații Sorin Stragea și Ioan Maricico și Gheorghe Hleba, Președintele Comunității Ucrainenilor din județul Timiș.

Ultimele zece Știri: