Relații cu publicul

Cautare în stiri

Servicii ON-LINE

Primăria Lugoj

Consiliul Local

Informații publice

Achiziții Publice

Compartiment Investiții

Evidența persoanelor

autorizatii trafic greu

Compartiment Mediu

Protecție civilă

Poliția locala

Despre oraș

Alte informații

Știri

ANUNȚ DE INTERES PUBLIC
EXECUTARE OPERAȚIUNI DE DEZINSECȚIE TERESTRĂ
  Stimați cetățeni,


  Primăria Municipiului Lugoj informează cetățenii că, în perioada 29 - 30 iunie 2024, între orele 21.00 - 04.00, se vor derula acțiuni de dezinsecție terestră pentru combaterea țănțarilor, pe domeniul public și privat al municipiului Lugoj.

  Produsul utilizat pentru actiunea de dezinsecție țânțari este: Solfac Trio EC 140 NF, avizat de Ministerul Sănătății, cu o concentrație a soluției de lucru de 0.02 - 1.2 litri/produs in 30 - 300 litri de apă/solvent, pentru combaterea țânțarilor;

   Substanțele utilizate nu sunt toxice pentru oameni și animale, sunt biodegradabile aplicate în mediul exterior.

  Rugăm cetățenii, în special copiii, persoanele vârstnice, cardiace, astmatice sau alergice la diverși compuși chimici, să își ia toate măsurile pentru a nu intra în raza directă de acțiune a utilajelor de pulverizat.

  De asemenea, rugăm proprietarii locuințelor cu ferestre situate la o distanță de maxim 20 de metri față de aliniamentul stradal să țină ferestrele închise în perioada 29-30 Iunie 2024 în intervalul orar menționat.


   În caz de inhalare, contact cu pielea, ochii sau ingerare, măsurile care trebuie respectate sunt:

   - Inhalare: Duceți subiectul la aer curat. Dacă respirația se oprește, faceți respirație artificială. Sunați imediat un medic.

   - Contactul cu pielea: Scoateti hainele contaminate. Se va face imediat duș. Spălați hainele contaminate înainte de a le refolosi. Contactul cu ochii: Scoateți lentilele de contact. Spălați imediat cu multă apă timp de cel puțin 15 minute, deschizând bine pleoapele. Consultați un medic dacă problema persistă.

   - Ingerare: Apelați imediat un medic. NU se va induce stare de vomă. Nu administrați nimic care nu este autorizat în mod expres de medic.


IMPORTANT !!!

  Crescătorii de albine sunt rugați ca în perioada efectuării serviciilor de dezinsecție să ia toate măsurile pentru protejarea familiilor de albine, în caz contrar operatorul care prestează serviciul și Primăria municipiului Lugoj, sunt absolvite de orice responsabilitate.

  În cazul în care condițiile meteorologice vor împiedica desfășurarea acestor acțiuni, perioada de efectuare a activităților va fi reprogramată.

  Rugăm cetățenii din raza administrativ - teritorială a Municipiului Lugoj să respecte măsurile indicate în prezentul anunț.


  Vă mulțumim pentru înțelegere!


25.06.2024

Ultimele zece știri: