Relaţii cu publicul

Căutare în ştiri

Servicii ON-LINE

Primăria Lugoj

Consiliul Local

Documente publice

Urbanism

Buget local

Achiziţii Publice

Compartiment Investiţii

Evidenţa persoanelor

autorizatii trafic greu

Compartiment Mediu

Protecţie civilă

Poliţia locală

Casa de Cultură

Despre oraş

Alte informaţii

Știri

Construirea a 150 de locuințe ANL
  În urma demersurilor făcute la Ministerul Apărării Naționale, în anul 2016 am reușit să conving conducerea de atunci a ministerului despre necesitatea cedării către municipiul Lugoj a unei părți din terenul ce aparține unității militare de pe str. Timișorii, pentru a putea realiza un acces facil în cartierul militari dar și pentru a construi 150 de locuințe ANL destinate tinerilor lugojeni. A fost un demers normal făcut pentru oraș și pentru lugojeni.

  Din păcate consilierii local din opoziție au hotărât să acționeze împotriva intereselor cetățenilor și să blocheze adoptarea unei hotărâri de consiliu care să aprobe cedarea acestui teren. Ce a însemnat acest lucru? Patru ani de lupte oarbe cu opoziția din consiliul local în încercarea de le explica și ai convinge că toate aceste demersuri sunt făcute spre binele lugojenilor. Din păcate ”binele lugojenilor” nu este și ”binele opoziției”, care timp de 4 ani s-a opus sistematic adoptării acestei hotărâri. Dacă cei care au votat împotrivă ar fi înțeles că opoziția trebuie să fie un element constructiv pentru oraș, în acest moment lugojenii ar fi putut beneficia de cele 150 de locuințe ANL.

  Ieri 4 august 2020, la sediul Primăriei Lugoj avut loc predarea-primirea pe bază de protocol a unei părți din imobilul 1252, din domeniul public al statului și din administrarea Ministerului Apărării Naționale (MAN), în domeniul public al Municipiului Lugoj.

  Protocolul a fost semnat din partea Ministerului Apărării Naționale de către Mr. Ioan Medrea, iar din partea Municipiului Lugoj de către comisia numită în baza Dispoziţiei nr. 758 din 31.07.2020, având ca preşedinte pe prof. ing. Francisc Boldea, Primarul Municipiului Lugoj.

  Protocolul mai prevede ca în următorii cinci ani, în partea de imobil preluată de Municipiul Lugoj să se realizeze 150 de locuințe prin programe derulate de Agenția Națională pentru Locuințe (ANL). Din aceste locuinţe, un număr de 30 vor fi transmise de către Consiliul Local al Municipiului Lugoj în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Apărării Naţionale.


05.08.2020

Ultimele zece Știri: