Relaţii cu publicul

Căutare în ştiri

Servicii ON-LINE

Primăria Lugoj

Consiliul Local

Documente publice

Urbanism

Buget local

Achiziţii Publice

Compartiment Investiţii

Evidenţa persoanelor

autorizatii trafic greu

Compartiment Mediu

Protecţie civilă

Poliţia locală

Casa de Cultură

Despre oraş

Alte informaţii

Știri

Premii Pontifex

Clic pe imagine pentru a mări
  Miercuri, 8 decembrie 2021, la Muzeul de Istorie și Etnografie din municipiul Lugoj a avut loc decernarea premiilor anuale instituite în memoria Dr. Ștefan Higyed.

  Distincția, intitulată „Pontifex”, cinstește memoria preotului reformat Dr. Stefan Higyed, Cetățean de Onoare al Municipiului Lugoj care prin activitatea sa a contribuit la păstrarea spiritului de toleranță și bună înțelegere între etnii și confesiuni religioase pentru care este renumit orașul nostru. Acest premiu se acordă începând cu anul 2019 de către preoții reformați Higyed Ștefan Levente și Higyed Ioan Matei, fiii gemeni ai preotului Dr. Stefan Higyed.

  Distinția se acordă unor personalități lugojene care prin munca și activitatea lor construiesc poduri între oameni, naționalități și confesiuni, slujesc pacea, toleranța, stima și dragostea între oamenii din comunitatea lugojeană.

  Din cauza situației impuse de pandemie, ceremonia de acordare a acestor premii s-a desfășurat în acest an cu o participare redusă, respectând reglementările naționale în vigoare.

  Distincțiile au fost decernate de către Anca Micșa-Oprea, Administrator Public în cadrul Primăriei Municipiului Lugoj care a evocat atât personalitatea celui care a fost Dr. Stefan Higyed, Cetățean de Onoare al Municipiului Lugoj cât și activitatea și meritele celor trei personalități premiate.

  Au primit distincții: PS Alexandru Mesian, Episcop greco-catolic de Lugoj, Ivan Bloch, președinte al cultului Mosaic și Ilie Albiciuc, fostul Protopop al Bisericii Ortodoxe Ucrainene din Lugoj.

  Distincțiile au fost înmânate personal Preasfinției Sale Alexandru Mesian și domnului Ivan Bloch, participanți la eveniment, iar pentru fostul protopop Ilie Albiciuc, a ridicat distincția preotul Ioan Viorel Brotnei din cadrul Parohiei Ortodoxe Ucrainene din Lugoj.


09.12.2021

Ultimele zece Știri: