Relaţii cu publicul

Căutare în ştiri

Servicii ON-LINE

Primăria Lugoj

Consiliul Local

Documente publice

Urbanism

Buget local

Achiziţii Publice

Compartiment Investiţii

Evidenţa persoanelor

autorizatii trafic greu

Compartiment Mediu

Protecţie civilă

Poliţia locală

Casa de Cultură

Despre oraş

Alte informaţii

Știri

Anunț pentru comercianții de mărțișoare

Clic pe imagine pentru a mări
  Primăria Municipiului Lugoj anunță că, începând cu data de 21 februarie, comercianții de flori, mărțișoare, felicitări și decorațiuni specifice de 1 și 8 Martie pot depune cererile pentru emiterea avizului de comerț stradal.


  Cererile se pot depune online pe email contact@primarialugoj.ro sau la registratura Primăriei Municipiului lugoj, camera 7, actele necesare fiind:
    - cerere;
    - copie BI/CI comerciant;
    - copie act firmă (certificat unic de înregistrare și certificat constatator registrul comertului);
    - certificat/carnet producător pentru producătorii de flori.

  Taxele vor fi următoarele: taxa de autorizare 54 lei și taxa de ocupare domeniu public 3 lei/mp./zi pentru suprafețe cuprinse între 1-5 mp și 1,5 lei/mp./zi pentru suprafețe mai mari de 5 mp.

  Pentru a respecta reglementările naționale privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS COV 2, în acest an comercializarea se va desfășura în mod organizat, fiecare amplasament urmând să fie marcat de către reprezentanții Primăriei Municipiului Lugoj pentru a respecta distanțarea impusă. Astfel, au fost aprobate următoarele locații:

  I. Piaţa ”I.C. Drăgan” în perioada 25 februarie - 9 martie 2022, între orele 08:00 - 22:00:
   - o zonă destinată comerţului cu flori: 20 locaţii în suprafață de 6 mp (3x2), corturi albe doar în caz de timp nefavorabil;
   - o zonă destinată comerţului cu mărțișoare, felicitări și decorațiuni specifice de sezon: 20 locaţii, în suprafată de 2 m.p. fiecare (un sevalet obligatoriu și o măsuță opțional).

  În p-ța I.C. Drăgan vor fi autorizați doar comercianții înregistrați la ORC Timiș, respectiv producătorii care dețin certificat de producător emis în județul Timiș. Se vor excepta de la regulă studenții/elevii care urmează studii la instituții de învățământ pe raza Municipiului Lugoj și comercianții de flori.

  II. Platoul exterior al pieţei Agroalimentare 'Timişul' în perioada 25 februarie - 1 martie 2022, între orele 08:00 - 22:00:
   - o zonă pentru comercializarea de mă rţişoare şi decoraţiuni specifice zilei de sezon pentru comercianţii înregistraţi în alte judeţe: 12 locaţii, în suprafaţă de 9 mp (3x3), respectiv corturi albe doar în caz de timp nefavorabil.

  Locaţiile vor fi avizate şi stabilite de Biroul Autorizare Activităţi Comerciale din cadrul Primăriei Municipiului Lugoj. Se acordă o singură locaţie pentru fiecare solicitant.
  Locurile se vor atribui pe baza cererilor depuse, în funcţie de ordinea depunerii acestora, cu respectarea Regulamentului privind condiţiile de autorizare şi desfăşurare a activităţilor de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă pe raza Municipiului Lugoj, aprobat prin H.C.L. nr. 275/2021.

  Activitatea comercială se va desfăşura fără a perturba circulaţia pietonală din zonă.
  Se interzice folosirea construcţiilor provizorii neavizate.
  Operatorii economici au obligaţia de a deţine la standul de vânzare Avizul pentru desfăşurarea ocazională a comerţului ambulant pe teritoriul municipiului Lugoj, eliberat de Biroul Autorizare Activităţi Comerciale, în care se va specifica locaţia şi perioada aprobată, cartea de identitate şi dovada achitării taxei de ocupare a domeniului public. Încălcarea prevederilor legislaţiei în vigoare atrage sancţiunea contravenţională a operatorului economic, de către agenţii constatatori cât şi retragerea avizului de către emitent.
  Salubritatea permanentă a amplasamentului ocupat este obligatorie, încălcarea acestei prevederi duce la retragerea Avizului eliberat de către autoritatea locală a Municipiului Lugoj.
  Cedarea dreptului de folosinţă a amplasamentului ocupat în Piaţa I.C. Drăgan de către un locatar al municipiului lugoj unui locatar cu domiciliul extraurban, duce la retragerea Avizului cât şi la sancţionarea contravenţională a faptei.
  Comercianţii trebuie să respecte toate celelalte prevederi legale, naţionale şi locale, pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS COV 2.
21.02.2022

Ultimele zece Știri: