Relaţii cu publicul

Căutare în ştiri

Servicii ON-LINE

Primăria Lugoj

Consiliul Local

Documente publice

Urbanism

Buget local

Achiziţii Publice

Compartiment Investiţii

Evidenţa persoanelor

autorizatii trafic greu

Compartiment Mediu

Protecţie civilă

Poliţia locală

Casa de Cultură

Despre oraş

Alte informaţii

Știri

Central European Film Festival Timișoara la cel de-al doilea an la Lugoj

Clic pe imagine pentru a mări
Grație parteneriatului cu Primăria Municipiului Lugoj, Festivalul de Film Central European Timișoara revine la Lugoj, în cinema Bela Lugoși, în zilele de 4 și 5 septembrie 2018, ora 19 :00, cu două filme care trebuie văzute : „Aurora Borealis/Aurora Boreală. Luminile Nordului” și „Coborâm la prima.”

Tema din acest an a festivalului este Uniri/Despărțiri. Pe lângă sensul istoric, acela al Marii Unirii de la 1918, tema are și puternice incursiuni creative, sociale, emoționale. Astfel, uniri pot fi întâlnirile dintre regizori și actori în plăsmuirea unui film apreciat de critici și public. Sau mai pot fi și conexiunile dintre ecran și spectatori prin filme-metafore ale lumii în care trăim.

„Aurora Borealis/Aurora Boreală. Luminile Nordului” este filmul regizoarei maghiare Márta Mészáros, o dramă realizată în 2017 care face publicul să se gândească la evenimente tragice din prezent. Olga e o femeie de succes, obsedată de muncă - avocată în Viena. Ea descoperă un secret întunecat al familiei ei, lucru care o face să-și pună întrebări existențiale. Începe să caute răspunsuri, dar mama ei, Maria, face tot posibilul ca adevărul să nu fie dezvăluit. În timp ce Olga caută în trecutul familiei ei, ea trebuie să facă față și vieții ei de zi cu zi. „Aurora Boreală” este o invitaţie la empatie pentru victime şi, în ciuda nu puţinelor sale neajunsuri, trebuie apreciat pentru asta. (Cinemagia)

„Coborâm la prima” este debutul în lungmetraj al lui Tedy Necula, o producție 2017, un film independent, cu o distribuție de excepție din care îi amintim pe Constantin Cotimanis, Victoria Cociaș, Emilian Oprea, Teodora Mareș. Acțiunea filmului se petrece a două zi după incendiul de la Colectiv, iar filmul își propune să le o ofere spectatorilor câteva minute inspirationale și un prilej de a se gândi cât de important este ca oamenii să fie atenți la tovarășii lor de călătorie prin viață, să nu-i judece după aparențe sau propriile prejudecăți.

„Este o poveste pe care o trăim în fiecare zi, suntem în metrou aşa cum suntem şi în lume – unii lângă alţii, împreună –, iar dacă ne deschidem vedem că avem ce împărtăşi. Nu e un film despre Colectiv, dar viaţa nu poate nega evenimentul. Sunt poveşti paralele din vieţile mai multor oameni care se întâlnesc într-o zi cu o semnificaţie specială pentru unii”, a declarat regizorul Tedy Necula.

Festivalul de Film Central European este realizat de Asociația Eurofest cu sprijinul Ministerului Culturii și Identității Naționale, Primăriei Timișoara și Casei de Cultură a Municipiului Timișoara, Institutului Cultural Român, Centrului Național al Cinematografiei, Uniunii Cineaștilor din România și al Federației Comunităților Evreiești.

Sponsori : KPMG, Colina.

Persoană de contact : Alexandru Mihaescu, tel. 0727014033


03.09.2018

Ultimele zece Știri: