Relaţii cu publicul

Căutare în ştiri

Servicii ON-LINE

Primăria Lugoj

Consiliul Local

Documente publice

Urbanism

Buget local

Achiziţii Publice

Compartiment Investiţii

Evidenţa persoanelor

autorizatii trafic greu

Compartiment Mediu

Protecţie civilă

Poliţia locală

Casa de Cultură

Despre oraş

Alte informaţii

Știri

Inaugurarea Centrului Regional de Cercetare și Comunicare dedicat studierii și informării publice privind Revoluția Română din Decembrie 1989

Clic pe imagine pentru a mări
Vineri, 7 septembrie 2018, în prezența a peste 200 de invitați, a avut loc la Teatrul Municipal Traian Grozăvescu din Lugoj festivitatea de inaugurare a Centrului Regional de Cercetare și Comunicare dedicat studierii și informării publice privind Revoluția Română din Decembrie 1989 care va avea sediul în municipiul Lugoj și va fi condus de jurnalistul și scriitorul Nicolae Toma. Evenimentul a fost organizat de către Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989 în parteneriat cu Primăria Municipiului Lugoj, la inițiativa Primarului Municipiului Lugoj, prof.ing. Francisc Boldea.

În deschiderea evenimentului edilul șef a avut onoarea de a transmite asistenței mesajul Ministrului Apărării Naționale, dl Mihai Fifor.

La eveniment au participat și au avut luări de cuvânt:

• dl deputat Cristian Sefer – Președinte al comisiei parlamentare CPRD ‘89

• dl deputat Adrian Pau – Vicepreședinte al comisiei parlamentare CPRD ‘89

• dl senator Adrian Diaconu – Secretar al comisiei juridice din Senatul României

• dl Nicolae Oprea – vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș

• actorul Dorel Vișan – membru al Colegiului Național IRRD ‘89

• dl Petrică Balint - membru al Colegiului Național IRRD ‘89

• dl Constantin Corneanu – cercetător istoric, Director executiv al IRRD ‘89 și cel ce conduce activitatea cercetare științifică a Institutului

• dl Emilian Vasile Cutean – Secretar General al IRRD ‘89

Prin vocea domnului deputat Adrian Pau a fost transmis de asemenea și mesajul d-nei Eva Andreaș, Prefectul Județului Timiș.

Numărul mare de lugojeni prezenți la eveniment, participarea unui număr mare de tineri alături de cei care au luat parte la evenimentele din Decembrie 1989, prezența unor cadre didactice din municipiu, dovedesc interesul publicului și dorința lugojenilor de a cunoaște adevărul despre Revoluția Română.

În cadrul evenimentului, vorbitorii au subliniat rolul Lugojului, primul oraș care a sărit în Decemrie 1989 în sprijinul Timișoarei, devenind al Doilea Oraș Liber de Comunism din România, a doua capitală a Revoluției Române, fiind declarat Oraș Martir.

Înființarea în Lugoj a Centrului Regional de Cercetare și Comunicare dedicat studierii și informării publice privind Revoluția Română din Decembrie 1989 vine în întâmpinarea datoriei morale de a releva adevărul despre Revoluția Română din Decembrie 1989. Doar cunoașterea trecutului garantează înțelegerea prezentului și oferă poporului șansa de a privi spre viitor.


11.09.2018

Ultimele zece Știri: