Relaţii cu publicul

Căutare în ştiri

Servicii ON-LINE

Primăria Lugoj

Consiliul Local

Documente publice

Urbanism

Buget local

Achiziţii Publice

Compartiment Investiţii

Evidenţa persoanelor

autorizatii trafic greu

Compartiment Mediu

Protecţie civilă

Poliţia locală

Casa de Cultură

Despre oraş

Alte informaţii

Știri

Municipalitatea susține alocarea echitabilă a fondurilor europene nerambursabile pentru perioada 2021-2027
  Ca membru în Comitetul Director al Asociației Municipiilor din România prof. ing. Francisc Boldea, Primarul Municipiului Lugoj, susține un principiu de alocare bugetară avantajos pentru orașul nostru privind fondurile europene destinate dezvoltării urbane din exercițiul financiar 2021-2027.

În această perioadă România se află în proces de negociere cu Comisia Europeană privind dezvoltarea urbană sustenabilă pentru perioada de programare 2021-2027.

  În acest sens din poziția pe care o ocupă în Asociația Municipiilor din România, șeful executivului lugojean susține prima din cele două propuneri de alocare financiară a viitoarelor fonduri europene destinate dezvoltării urbane prin Programul Operațional Regional, propunere intitulată „Către prima politică urbană solidă și echitabilă în România” . Conform acestei propuneri Lugojul va beneficia în mod concret de o alocare financiară de circa 18,5 milioane de euro (circa 13 milioane Euro alocare de bază și circa 5,5 milioane Euro rezervă de performanță pentru contractarea alocării de bază în maximum 2 ani).

  „Ca primar al municipiului Lugoj consider de maximă importanță impunerea unor principii solide și echitabile de alocare a fondurilor europene destinate dezvoltării urbane. Am speranța că împreună cu Asociația Municipiilor din România din al cărui organism de conducere fac parte să reușim să impunem acest criteriu echitabil de alocare de fonduri europene care să țină cont de nevoile de dezvoltare și ale municipiilor care nu sunt reședință de județ, criteriu care să prevadă o sumă concretă în dreptul fiecărui municipiu. De asemenea este binevenit și criteriul de performanță impus pentru o parte a alocării pentru a se încuraja utilizarea prompta a fondurilor europene și buna absorbție a acestor fonduri nerambursabile.

  În actualul exercițiu financiar Lugojul beneficiază deja de proiecte importante cu fonduri europene (Proiectul pentru zonele urbane defavorizate prin GAL-5,5 milioane Euro, proiectul de dotare cu 9 autobuze electrice plus stații de încărcare – 5 milioane de Euro, proiectul de realizare a Ghișeului Unic - 822 mii euro, toate aflate în derulare. În afară de acestea avem depuse alte două proiecte importante pe POR care se află în evaluare: Construcția și dotarea unei săli de sport la Liceul Braniște – 1,36 milioane euro, Centru Cultural Multifuncțional la vechea cazarmă de pe strada Banatului - 4,8 milioane euro. De aceea perspectiva alocării unor importante fonduri europene pentru dezvoltarea Lugojului în perioada 2021-2027 este deosebit de importantă pentru orașul nostru” a declarat Francisc Boldea, Primarul Municipiului Lugoj.


14.02.2020

Ultimele zece Știri: