Relaţii cu publicul

Căutare în ştiri

Servicii ON-LINE

Primăria Lugoj

Consiliul Local

Documente publice

Urbanism

Buget local

Achiziţii Publice

Compartiment Investiţii

Evidenţa persoanelor

autorizatii trafic greu

Compartiment Mediu

Protecţie civilă

Poliţia locală

Casa de Cultură

Despre oraş

Alte informaţii

Știri

Desfășurarea procesului de învățământ în Municipiul Lugoj în anul școlar 2020-2021
  Personal consider deschiderea anului școlar un lucru prioritar pentru administrația lugojeană, având în vedere cele stabilite de guvern și președenție și anume faptul că autoritățile locale dispun modul de desfășurare a învățământului preuniversitar în aceste condiții în care pandemia de coronavirus încă persistă. În acest sens am invitat la primărie directorii de la instituțiile de învățământ preuniversitar din municipiu, respectiv de la grădinițele, școlile gimnaziale și cele patru licee, pentru a stabili de comun acord modul de desfășurare a procesului de învățământ începând cu data de 14 septembrie.

  În prealabil în fiecare unitate de învățământ a fost dezbătut acest subiect și directorii au venit la discuții cu propunerile considerate oportune.

  În urma discuțiilor pe care le-am purtat cu cadrele didactice și a informațiilor pe care le avem până în acest moment, vă propun dumneavoastră, cetățenilor municipiului Lugoj, părinților, bunicilor și cadrelor didactice următorul sistem în care să desfășurăm procesul de învățământ în anul școlar 2020-2021.

  

  1. În învățământul preșcolar procesul de învățământ se va desfășura normal fără cursuri online la toate grădinițele din oraș. Copii trebuie să se deprindă de la o vârstă fragedă cu învățătura, cu prezența și cu rigorile școlii.

  

  2. În învățământul primar și gimnazial:

     

    a) Clasele a VIII - a, clase terminale vor face școală normal, fără cursuri online, spre a se pregăti pentru examenul de capacitate;

     

    b) Clasele: pregătitoare, I, a II-a, a III-a, a IV-a, a V-a, a VI-a și a VII-a vor împărți clasa în două grupe. Prima grupă susține cursuri luni, miercuri și vineri iar cea de-a doua grupă marți și joi, urmând ca săptămâna urmatoare grupele să inverseze zilele de școală (grupa a doua luni, miercuri și vineri iar prima grupă marți și joi).

În zilele în care nu sunt prezenți la școala elevii participă la învățământul online. În acest sens asigurăm camere de luat vederi cu microfon în toate sălile de clase din municipiu. Acolo unde nu există posibilități materiale pentru unii elevi să urmărească cursurile online îi vom sprijini pe aceștia prin intermediul școlii pentru a asigura astfel condiții ca toți elevii să poată urmări cursurile online.

  

  3. În învățământul liceal din oraș:

     

    a) Clasele a XII-a, terminale vor participa la cursuri în mod normal fără cursuri online spre a se pregăti pentru examenele de bacalaureat și admitere în învățământul superior.

     

    b) Clasele a IX-a, a X-a și a XI-a vor împărți clasa în două grupe. Prima grupă susține cursuri luni, miercuri și vineri iar cea de-a doua grupă marți și joi, urmând ca săptămâna urmatoare grupele să inverseze zilele de școală, (grupa a doua luni, miercuri și vineri iar prima grupă marți și joi). În zilele în care nu sunt prezenți la școala elevii participă la învățământul online.


  Ca primar al municipiului Lugoj adresez cetățenilor, părinți, bunici, cadre didactice, invitația de a ne trimite pe adresa de e-mail contact@primarialugoj.ro părerile lor legate de acest nou mod de desfășurare a procesului de învățământ în municipiu în condițiile respectării rigorilor impuse de pandemia de coronavirus.

  Fiecare instituție școlară din municipiu are la dispoziție tot necesarul financiar pentru ca școala să înceapă în cele mai bune și sigure condiții pentru elevi și profesori, fiind dotate cu dispozitive electronice de măsurare a temperaturii, dozatoare cu dezinfectanți și mijloace de curățenie.

  Pentru a păstra la un nivel minim riscul de infecție cu noul coronavirus recomandăm conducătorilor instituțiilor școlare să aplice cele mai stricte metode de igienă și de prevenție asigurându-i de tot sprijinul administrației locale în acest sens.

Prof. ing. Francisc Boldea

Primarul Municipiului Lugoj


11.08.2020

Ultimele zece Știri: