Relaţii cu publicul

Căutare în ÅŸtiri

Servicii ON-LINE

Primăria Lugoj

Consiliul Local

Documente publice

Urbanism

Buget local

Achiziţii Publice

Compartiment Investiţii

Evidenţa persoanelor

autorizatii trafic greu

Compartiment Mediu

ProtecÅ£ie civilă

PoliÅ£ia locală

Casa de Cultură

Despre oraÅŸ

Alte informaţii

Știri

CONFERINŢA DE PRESĂ A PRIMARULUI MUNICIPIULUI LUGOJ 19 iulie 2016
În deschiderea conferinței, primarul Francisc Boldea a ţinut să mulţumească cetăţenilor care cu ocazia zilei sale de naştere i-au transmis mesaje de felicitare. „Sâmbătă a fost o zi frumoasă pentru mine, am împlinit 68 de ani şi ca de fiecare dată am sărbătorit-o împreuna cu familia. Timp de aproape 45 de ani am lucrat în funcţii de conducere şi de fiecare dată mi-am făcut datoria cât am putut de bine. Vreau să îi asigur pe cei care mi-au scris că şi în acest ultim mandat, în fiecare zi, îmi voi face datoria ca si în prima zi. Vă doresc multă sănătate la rândul meu atât dumneavoastră cât şi familiei” a declarat primarul Francisc Boldea.

**********************************************************************

În continuare domnul primar s-a referit la alegerile pentru reprezentantul sătesc din satul Tapia, care au avut loc ieri 18 iulie. ”Pentru mine satele Tapia şi Măguri au fost întotdeauna o prioritate, datorită faptului că cei de acolo sunt în mare parte oameni sărmani şi eu consider că ei au dreptul să beneficieze de aceleaşi condiţii ca şi locuitorii din Lugoj. În cele două mandate am alocat sume foarte mari pentru satul Tapia şi am finalizat numeroase proiecte. Astfel copiii din Tapia beneficiază de transport gratuit, am introdus magistrala de apa, am realizat un foraj nou pentru apă şi o staţie de tratare a apei, branşamentele la apă au fost gratuite, am realizat iluminatul stradal, am alocat bani pentru reparaţii la Bisericile din Tapia şi Armădia precum şi pentru hramul acestora, am alocat 2,6 milioane lei pentru asfaltarea tuturor străzilor din Tapia şi Armădia și am acordat peste 80% din titlurile de proprietate” a declarat edilul şef.

Cu toate că până la momentul alegerilor era un singur candidat în persoana lui Alin Cimponieriu, la faţa locului a apărut domnul Dumitru Toma, care susţinut de o parte din cei prezenţi a solicitat să participe ca şi candidat pentru funcţia de reprezentant sătesc. Comisia prezentă la faţa locului a supus la vot cele doua propuneri şi în urma numărării voturilor domnul Alin Cimponieriu a fost ales cu 24 de voturi pentru domnul Dumitru Toma obţinând doar 18 voturi. În concluzie reprezentantul sătesc pentru următorii doi ani este domnul Alin Cimponieriu.

În data de 19 iulie la ora 18:00 au avut loc alegerile reprezentantului sătesc pentru satul Măguri. Si-au depus candidatura domnul Ursu Ionel şi domnul Ionel Ştefan. În urma numărării voturilor, pentru următorii 4 ani a fost ales domnul Ionel Ștefan.

**********************************************************************

Următorul subiect s-a referit la întâlnirea domnului primar de vineri 15 iulie cu Asociaţiile de Proprietari, cu privire la izolarea termică a blocurilor din oraş. Cu această ocazie a fost prezentat proiectul de colaborare dintre Primărie și Asociaţiile de Proprietari privind sprijinul acordat pentru eficienţa energetică a blocurilor de locuinţe.

Reprezentanţii asociaţiilor au fost foarte interesaţi de această propunere, ocazie cu care s-a răspuns la foarte multe întrebări.

Urmează ca până la sfârşitul lunii să se poarte discuţii, astfel încât să se încadreze în cerinţele impuse de prima etapă, aşa cum au fost prezentate în conferinţa de presă anterioară.

Acesta este cel mai important proiect al perioadei actuale derulat de Municipalitatea Lugojeană, suma prevăzuta în bugetul local fiind de 4,5 milioane lei.

Succesul acestui proiect depinde întrutotul de mobilizarea Asociaţiilor de Proprietari.

**********************************************************************

Ieri 18 iulie a avut loc o discuţie foarte importantă cu privire la investiţiile din Municipiul Lugoj. În prezent se lucrează în 16 puncte din oraş. Principalele investiții sunt următoarele:

- Actualmente se asfaltează pe strada D. Bolintineanu şi au fost finalizate lucrările pe străzile: Iuliu Maniu, Bella Bartok, Neculuţă, Garoafelor. Se lucrează de asemenea pe str. Ardealului şi urmează să înceapă lucrări pe străzile: Decebal, Miron Costin. O stradă dificilă care va fi reabilitată este cea aflată în faţa Stadionului Municipal în spatele benzinăriei MOL.

- La dalare trotuare se lucrează pe str. Avram Iancu, în Zona Unic, pe strada Plopilor, la parcarea din faţa Bisericii Harul şi vor începe lucrările pe Bella Bartok, Iuliu Maniu, și D. Bolintineanu.

- Imediat ce timpul va permite vor începe lucrările la marcajele din oraş precum şi la trecerile pietonale alb – roşu de la Universitatea Drăgan.

- În ceea ce priveşte lucrările la apă se lucrează în 6 locuri din oraş. Pentru aceste lucrări în buget este prevăzuta suma de 8,5 milioane lei.

- Se fac pregătiri pentru expoziţia de la Casa Bredicenilor ce va avea loc cu ocazia Festivalului Lugojul Clasic.

- Au fost chemate toate şcolile din Municipiul Lugoj în vederea realizări investiţiilor din acest an. Sunt vizate în special: Colegiul Tehnic ”V. Branişte”, Liceul Tehnologic ”Aurel Vlaicu”, Şcolile Nr. 2, 3, 12, Eftimie Murgu, Filaret Barbu, grădiniţele: PP2, PP4, PP5. Întrucât banii de investiţii au fost deja alocaţi se aşteaptă ca toate lucrările de investiţii să fie finalizate până în luna septembrie. Spitalului Municipal ”Teodor Andrei” i-au fost de asemenea alocaţi bani pentru investiţii (aproximativ 100.000 lei) pentru ATI dar şi pentru aparatele necesare la laborator şi anume: centrifugă, autoclav, hota cu flux laminar.

- În luna august vor începe lucrările pentru realizarea unui nou teren de sport sintetic în zona Ştrand şi pentru un teren de sport necesar Şcolii Nr. 3 ce va fi amplasat în imediata apropriere a bisericii cu două turnuri.

- A fost achiziţionată şi se aşteaptă livrarea maşinii de făcut curăţenie şi curăţat pardoseala pentru Piaţa Agroalimentară ”Timişul”.

- A fost achiziţionat un televizor cu diagonala de peste 1,5 metri care va fi montat în sala mică a Cinematografului ”Bela Lugosi” şi va fi folosit din toamnă la difuzarea de filme pentru copiii mici.

- Sunt în derulare lucrările de modernizare a scenei Teatrului Municipal prin montarea unei podele sintetice.

- Au fost făcute toate demersurile în vederea finalizării demolării clădirilor din Piaţa Micro IV, urmând ca demolarea să înceapă în perioada următoare.

- Este în derulare achiziţia privind realizarea branşamentelor la apă din municipiul Lugoj.

- În cartierul Militari se lucrează la montarea stâlpilor pentru alimentarea cu energie electrică şi vor începe lucrările pentru asfaltarea străzilor principale 1 şi 2.

- Este în derulare achiziţia pentru montarea unui tobogan de lăţime medie la Ştrandul Municipal Lugoj, etapa 3.

- Se aşteaptă aprobarea de la Agenţia de Mediu pentru a începe lucrările la parcările din Cotul Mic, Timişorii 110, modernizarea străzilor Tapia şi Armădia şi pentru Piaţa Obor.

- Registrul Spatiilor Verzi este realizat în proporţie de 90%.

- În următoarea perioadă se vor monta sisteme de supraveghere video la Orăşelul Copiilor de la Concordia, la Piaţa Timişul, în zona bazinului acoperit şi la bazar.

- Este în lucru documentaţia tehnică pentru compartimentarea bazarului precum şi pentru modernizarea străzilor din jurul Pieţei ”Timişul”.

- Este finalizat proiectul tehnic pentru realizarea accesului la garajele Blocului nr. 17 de pe Splaiul C. Brediceanu.

- Dorim ca în perioada următoare să demarăm şi proiectul de sistematizare a traficului din zona Podului de Fier.

- Se lucrează la documentaţia tehnică pentru canalizare pe străzile: Livezilor, Sudului, Traian Vuia şi pe strada Lalelelor.

- Se va lansa achiziţia pentru reabilitarea bazinului de retenţie a municipiului Lugoj, care nu a mai fost curăţat de foarte mulţi ani.

- Săptămâna aceasta vor sosi 67 de containere tip iglu pentru colectarea deşeurilor reciclabile (metal, PET-uri, sticlă, hârtie). Acestea vor fi amplasate în toate cartierele Municipiului Lugoj.

- Până la sfârşitul lunii septembrie Primăria Lugoj va moderniza zona izvorului de pe drumul către satul Tapia.

- În următoarele zile vor fi finalizate lucrările de modernizare a străzilor din satul Măguri.

”Doresc să vă informez că pentru acest program ambiţios de investiţii avem aprobate toate sumele în bugetul local şi documentaţiile tehnice sunt în majoritatea cazurilor avizate, dorim ca toate aceste investiţii să se finalizeze până la sfârşitul luni septembrie.” a precizat primarul Francisc Boldea.


20.07.2016

Ultimele zece Știri: