Relaţii cu publicul

Căutare în ÅŸtiri

Servicii ON-LINE

Primăria Lugoj

Consiliul Local

Documente publice

Urbanism

Buget local

Achiziţii Publice

Compartiment Investiţii

Evidenţa persoanelor

autorizatii trafic greu

Compartiment Mediu

ProtecÅ£ie civilă

PoliÅ£ia locală

Casa de Cultură

Despre oraÅŸ

Alte informaţii

Știri

CONFERINŢA DE PRESĂ A PRIMARULUI MUNICIPIULUI LUGOJ 28 iunie 2016

În deschiderea conferinței, primarul Francisc Boldea s-a referit la alegerile locale din data de 5 iunie, apreciind foarte bun rezultatul pe care l-a obținut. De asemenea consideră că numărul de 10 consilieri aleși din partea PSD, formațiune politică ce l-a susținut, îi oferă bune premise pentru punerea în practică a programului de campanie. În altă ordine de idei edilul șef a arătat că trebuie revizuite unele aspecte din cadrul proiectelor promovate de către municipalitate pentru a veni în întâmpinarea modificărilor survenite în ultimul timp în legea achizițiilor publice. De asemenea este nevoie ca Planul de Urbanism General să fie adaptat la cerințele Ordonanței de Guvern din luna februarie referitoare la aceste aspecte.

**********************************************

Primul subiect abordat a fost Ședința Extraordinară a Consiliului Local programată pentru data de 30 iunie. Legat de primul punct de pe ordinea de zi a ședinței, respectiv constituirea comisiilor, edilul șef, a precizat că va propune menținerea a cinci comisii de bază, două cu câte cinci membri, și trei cu câte trei membri. Celelalte puncte propuse pe ordinea de zi vor consfinți demararea de către noul Consiliul Local a activității referitoare la proiectele de dezvoltare a orașului. Este vorba de aprobarea Documentaților de Aprobare a Lucrărilor de Intervenții (DALI) pentru proiectele: „Drumuri Tapia – Armădia - asfaltare”, „Sistematizare Cartier Timișorii 110” și „Amenajare Obor în Municipiul Lugoj”.

**********************************************

În continuare, şeful executivului s-a referit la lucrările de investiții aflate în curs în oraș. „În ceea ce privește programul de asfaltări, am finalizat lucrările pe strada I. Maniu, pe ambele maluri, iar pe B. Bartok am turnat primul strat de asfalt. Tot în cartierul Balta Lată urmează strada D. Bolintineanu, pe care s-au efectuat branșamente la rețeaua de apă și care este pregatită pentru asfaltare. Vom asfalta și parcarea din fața Bisericii Penticostale. Pe strada Plopilor a fost de asemenea turnat primul start de asfalt. Doresc să menționez că această stradă va fi prelungită până la Podul de Fier, în cadrul unui proiect de sistematizare urbană care are în vedere transformarea străzii Nicolae Bălcescu în zonă pietonală pe porțiunea dintre magazinul Carrefour și Ceasul Electric.

Următorul tronson care va fi asfaltat include străzile: Nuferilor, Liliacului,Rozelor, Fdt. Bocșei, Lalelelor și Honoriciului. În toamnă vor fi asfaltate alte două loturi de străzi. Primul cuprinde străzile: I. Neculce, G. Ureche, Mărășești, A. Ipătescu, Pandurilor și Tiberiu Brediceanu iar ultimul tronson străzile: Traian Vuia, Fdt. Traian Vuia, Livezilor, Tirol, Izvorului și Salcâmilor” a declarat primarul Francisc Boldea.

**********************************************

Un alt subiect abordat a fost Comandamentul pentru Situații de Urgență instituit în data de 28 iunie cu prilejul ploilor abundente din noaptea și dimineața acestei zile, când au fost înregistrate precipitații de 82 l/mp, cea mai mare valoare atinsă în ultimii 5 ani. Au fost afectate 12 străzi din oraș, situația cea mai gravă înregistrându-se pe străzile: Mărășești, C. Coposu, Neculce, A.C. Popovici, Caransebeșului, Tapia – Armădia. „S-a intervenit cu 100 de oameni, dintre care 80 de la Meridian 22, am primit ajutor și de la Pompieri în zona Coposu. S-a lucrat cu patru pompe de la SC Meridian. Apreciez că cea mai grea problemă a pus-o bazinul de retenție de pe strada Jabărului, necurățat de mai mulți ani, care a mărit nivelul în conductele de canalizare în oraș, astfel apărând problema de pe strada Neculce. Pentru o perioadă de timp apa de pe magistrala din Lugojul german nu a putut trece mai departe de la intersecția situată la Pasarela Pietonală din Cotu Mic, din cauza debitului mare de apă din cealaltă parte a orașului. S-a intervenit cu pompe pentru remedierea acestor situații. De asemenea au fost probleme în cartierul Balta Lată, pe str. L. Blaga și pe str. I. Maniu unde au fost câteva gospodării inundate. ” a declarat șeful executivului. La comandament au fost invitați și reprezentanți din partea Romgaz și Enel. Cu reprezentanții Romgaz au avut loc discuții referitoare la calitatea necorespunzătoare a asfaltării pe porțiunea de pe străzile Bucegi și N. Titulescu, unde a fost montată conducta de gaz, fiind stabilit un termen de 2 săptămâni de remediere a acestei probleme. Cu reprezentanții Enel au avut loc discuții în vederea prevenirii unor probleme ce ar fi putut apărea din cauza precipitaților masive din această perioadă.

**********************************************

Edilul şef s-a referit în continuare la şedinţa executivului din primărie, desfăşurată luni, 27 iunie. „Am dezbătut probleme care ţin de lucrările din oraş şi aspecte privind organizarea festivalului, devenit deja tradiţional, Rock pe Două Roţi, care se va desfăşura în perioada 8-10 iulie, pe terenul de sport de la fostul Liceu Agricol, ca în anii trecuţi.Va trebui să rezolvăm problemele privind alimentarea cu apă, duşurile şi montarea scenei noi. Cazarea participanţilor se va face la Clubul Elevilor şi la fostul Liceu Agricol. Parada Motocicliştilor va avea loc sâmbătă, 9 iulie, pe traseul: fostul Liceu Agricol, Str. Timișoarei, Piața Victoriei, în fața primăriei, Podul de Fier, str.Ep. Dr. Ioan Bălan și retur pe str. Bucegi, Universitate, str. Timișoarei”.

**********************************************

În încheiere, primarul Francisc Boldea a prezentat pe scurt câteva ştiri de interes edilitar:

• În cartierul J.C. Drăgan a fost curăţată o zonă în care era depozitată de foarte mulţi ani o cantitate mare de moloz. În acel loc se vor construi circa 60 de locuri de parcare pentru autoturisme. În acelaşi cartier mai există o zonă de acest fel la care se va interveni în perioada următoare.

• În urma discuţiilor de anul trecut cu soprana lugojană, Aura Twarowska, solistă a Operei de Stat din Viena şi cu prof. Simona Avram, la începutul lunii august, Lugojul va găzdui Festivalul Lugoj Clasic, eveniment sprijinit de Primăria Municipiului Lugoj. Până atunci se va definitiva modernizarea scenei de la Teatrul Municipal „Traian Grozăvescu” şi se are în vedere şi achiziţionarea unui pian performant, de competiţie.

• În vederea soluţionării unor probleme legate de insuficienţa locurilor de parcare din vecinătatea Bisericii Ortodoxe „Adormirea Maicii Domnului”, şi pentru înlesnirea traficului auto în zonă, se va realiza un sens unic pe str. Dunării, care a fost asfaltată recent, dinspre str. 20 Decembrie 1989.

• În această săptămână au demarat lucrările de asfaltare a trotuarelor pe străzi din cartierul Naimontelep. Va urma asfaltarea trotuarelor de pe str. Bega. Pe str. Gh. Doja a fost încheiată dalarea trotuarului de pe partea stângă, în prezent având loc lucrări de dalare a trotuarelor de pe str. Primăverii, până la intersecţia cu str. Astalaş.

• La achiziţionarea Casei Bredicenilor au fost inventariate mai multe obiecte de mobilier, tablouri, fotografii, cărţi de muzică, partituri şi un pian. Piesele de mobilier vor fi restaurate, se va construi şi o sobă de teracotă din cele două care au fost demontate. Toate acestea vor fi folosite la amenajarea interioară a clădirii, care, în prezent, este renovată.

• În urma discuţiilor pe tema prevenţiei pe care primarul Francisc Boldea le-a avut la Hódmezővásárhely cu partenerii maghiari ai Spitalului Municipal „Dr. Teodor Andrei”, s-a cristalizat ideea înfiinţării în Municipiul Lugoj a unui Birou de Prevenţie cu 8 angajaţi. Prin activitatea acestui Birou vor spori şansele de reuşită a tratamentelor datorită descoperirii precoce a unor afecţiuni.

• În Consiliul Local va urma alegerea reprezentanţilor săteşti pentru satele Tapia şi Măguri, iar în toamnă se vor desemna Consiliile de Administraţie ale instituţiilor şcolare.

**********************************************


29.06.2016

Ultimele zece Știri: