Relaţii cu publicul

Căutare în ştiri

Servicii ON-LINE

Primăria Lugoj

Consiliul Local

Documente publice

Urbanism

Buget local

Achiziţii Publice

Compartiment Investiţii

Evidenţa persoanelor

autorizatii trafic greu

Compartiment Mediu

Protecţie civilă

Poliţia locală

Casa de Cultură

Despre oraş

Alte informaţii

Știri

Municipalitatea a alocat în 2017 suma de 2,88 milioane lei pentru Spitalul Municipal „Dr. Teodor Andrei”

Clic pe imagine pentru a mări
În ultima perioadă de timp în mass media și în mediul online au apărut o serie de neadevăruri în legătură cu finanțarea Spitalului Municipal „Dr. Teodor Andrei”. În calitate de Primar al Municipiului Lugoj doresc să fac o serie de precizări pentru o informare cât mai corectă a opiniei publice în legătură cu acest subiect de interes general, pentru că de serviciile medicale oferite de către spitalul nostru avem nevoie cu toții.

Până la această oră a fost alocată din bugetul local pentru Spitalul Municipal „Dr. Teodor Andrei” suma totală de 2.880.000 lei din care 550.000 lei pentru secțiunea de funcționare și 2.330.000 lei pentru secțiunea de dezvoltare.

Aceasta este cea mai mare sumă care a fost alocată din bugetul local pentru spital până în prezent. Din suma de 550 mii lei alocată pentru secțiunea de funcționare, 400 mii lei lei sunt destinați cheltuielilor de întreținere și 150 mii lei sunt pentru curtea spitalului. Îmi exprim speranța că până la sfârșitul anului aceste sume de bani vor fi cheltuite în totalitate, în folosul spitalului și implicit al cetățenilor municipiului atât pentru întreținere cât și pentru aparatură medicală și modernizarea spitalului.

Am solicitat în mod expres conducerii spitalului ca în acest an să fie reabilitat în totalitate holul de intrare în pavilionul principal și casa scărilor pentru a fi în concordanță cu modernizările făcute de noi prin proiectul european la Compartimentul de Primiri – Urgențe. Am cerut de asemenea, ca în fiecare an, pe lângă celelalte lucrări de investiții să fie modernizate la nivel european cel puțin două grupuri sanitare din spital.

Menționez că și în anul 2016 am alocat o sumă substanțială spitalului, respectiv peste 2 milioane lei din care s-au cheltuit doar circa 474 mii lei pentru funcționare și 140 mii lei pentru dezvoltare.

De asemenea, din ignoranță sau rea voință a fost răspândită în mediul online informația falsă că noi am fi retras suma de 388,94 mii lei în ședința de luni, 13.11.2017 a Consiliului Local Municipal. Suma aceasta este o tranșă din banii pe care Primăria Municipiului Lugoj trebuia să-i recupereze de la Budapesta în cadrul proiectului de modernizare a Compartimentului de Primiri – Urgențe derulat în parteneriat cu spitalul din Mako. În acel proiect Primăria Municipiului Lugoj a plătit peste 3,1 milioane de lei, bani pe care, conform principiului rambursării, trebuia să-i recupereze ulterior. Primăria a recuperat toți acești bani în care este inclusă și suma de 388,94 mii lei adusă în discuție în mod tendențios. De altfel și Curtea de Conturi a cerut ca municipalitatea să recupereze în totalitate acești bani.

În concluzie, Primăria Municipiului Lugoj a alocat Spitalulului Municipal „Dr. Teodor Andrei” în acest an suma de 2,88 milioane lei, și nicidecum nu a luat sume de bani de la această instituție.

Noi, ca municipalitate suntem datori conform mandatului dat de cetățeni să sprijinim dezvoltarea spitalului nostru și transformarea lui într-o instituție care să ofere servicii medicale de cea mai bună calitate cetățenilor și o facem consecvent, an de an, considerând sănătatea oamenilor o prioritate de prim rang. Cei care până nu de mult aveau ca politică de partid închiderea de spitale și lăsarea oamenilor fără o elementară asistență medicală au devenit peste noapte atinși de grijă față de spital și serviciile de sănătate.

Francisc Boldea

Primarul Municipiului Lugoj


16.11.2017

Ultimele zece Știri: