Relaţii cu publicul

Căutare în ştiri

Servicii ON-LINE

Primăria Lugoj

Consiliul Local

Documente publice

Urbanism

Buget local

Achiziţii Publice

Compartiment Investiţii

Evidenţa persoanelor

autorizatii trafic greu

Compartiment Mediu

Protecţie civilă

Poliţia locală

Casa de Cultură

Despre oraş

Alte informaţii

Știri

Festivalul Internațional Lugoj Clasic, ediția a III-a 25 mai-13 iunie 2018

Clic pe imagine pentru a mări
Încă o manifestare de prestigiu a reușit să se impună în peisajul cultural local ajungând în acest an la cea de-a III–a ediție. Este vorba de Festivalul Lugoj Clasic eveniment inițiat de către mezzosoprana Aura Twarowska, solistă a Operei de Stat din Viena, cea care la finele anului trecut a primit în cadru festiv, într-o gală memorabilă pe scena Teatrului Municipal, titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Lugoj.

Ca director artistic al festivalului Aura Twarowska a menținut și pentru ediția din acest an, structura de la primele două ediții alăturând pe parcursul a mai bine de două săptămâni evenimente diverse, dar având în comun actul artistic de calitate, tocmai acest lucru dovedindu-se a fi cheia succesului manifestării. „Întotdeauna mă întorc cu dragoste spre Lugojul natal, aici unde Podul de Fier unește peste spațiu și timp locuitorii orașului, unde muzica lui Tiberiu Brediceanu și a lui Ion Vidu păstrează vie identitatea muzicală a Banatului, unde părinții și prietenii mă așteaptă cu brațele deschise... Vă invit să vă alăturați mie și, împreună, prin muzică, pictură, fotografie, carte, teatru, modă și dans, să sărbătorim 100 de ani de istorie - un secol de artă, la cea de a III-a ediție a Festivalul Internațional Lugoj Clasic.” Acesta este îndemnul generos al artistei către toți lugojenii la o manifestare concepută să reflecte identitatea Lugojului pe parcursul celor 100 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri.

Cele 16 evenimente care compun festivalul se vor desfășura între 25 mai și 13 iunie 2018, în diverse locuri precum Casa Bredicenilor, Teatrul Municipal ”Traian Grozăvescu”, Muzeul de Istorie, Etnografie și Artă Plastică, Școala de Muzică ”Filaret Barbu” și în lăcașuri de cult din municipiu.

Ca și în anii precedenți Lugoj Clasic își propune să promoveze talentele și valorile locale, oferindu-le posibilitatea de a se exprima în fața publicului, dar aduce și artiști consacrați atât pe scenele din tară, cât și de peste hotare.

Festivalul este realizat cu sprijinul finaciar al Primăriei Municipiului Lugoj, al Casei de Cultură Lugoj și al Consiliului Județean Timiș.


23.05.2018




Ultimele zece Știri: