Relaţii cu publicul

Căutare în ştiri

Servicii ON-LINE

Primăria Lugoj

Consiliul Local

Documente publice

Urbanism

Buget local

Achiziţii Publice

Compartiment Investiţii

Evidenţa persoanelor

autorizatii trafic greu

Compartiment Mediu

Protecţie civilă

Poliţia locală

Casa de Cultură

Despre oraş

Alte informaţii

Știri

Doi tineri lugojeni cu spirit civic primiți de către Primarul Municipiului Lugoj

Clic pe imagine pentru a mări
  Marți, 19 mai 2020, Primarul Municipiului Lugoj, prof. ing. Francisc Boldea i-a primit la sediul instituției pe tinerii Alexandru Marcu şi Roland Alexandru Trocan elevi în clasa a 8-a la două instituții de învățământ lugojene, respectiv Școala Gimnazială nr. 2 și Liceul Teoretic „Iulia Hașdeu”, care în seara zilei de 18 mai au făcut un gest de înalt spirit civic.

  Cei doi elevi au observat pe unul din stâlpii podului pietonal din Cotu Mic un cetățean aflat în stare de ebrietate care intenționa să sară, gest care i-ar fi pus viața în pericol. Dând dovadă de curaj și omenie, tinerii au reușit să-l împiedice pe cetățeanul respectiv să sară până la venirea forțelor de ordine care l-au preluat pe cel în cauză.

  Edilul șef i-a felicitat călduros pe cei doi elevi și a avut cuvinte de apreciere față de spiritul civic, curajul și empatia de care au dat dovadă, fapta lor ducând, cel mai probabil la salvarea vieții acelui om. Constatând cu tristețe că asemenea gesturi sunt tot mai rare în viața cotidiană, primarul municipiului și-a exprimat speranța că fapta celor doi tineri va constitui un exemplu și va inspira și alți cetățeni să acționeze spre binele comunității.

  În continuare edilul șef a avut un dialog amical cu tinerii și s-a interesat despre preocupările lor și problemele cu care se confruntă. La finalul discuției primarul municipiului le-a acordat tinerilor diplome de excelență și a precizat că va propune Consiliului Local al Municipiului Lugoj ca pentru gestul lor de spirit civic să le fie alocată din bugetul local suma necesară achiziționării a două laptopuri, câte unul pentru fiecare.


19.05.2020














Ultimele zece Știri: