Relaţii cu publicul

Căutare în ştiri

Servicii ON-LINE

Primăria Lugoj

Consiliul Local

Documente publice

Urbanism

Buget local

Achiziţii Publice

Compartiment Investiţii

Evidenţa persoanelor

autorizatii trafic greu

Compartiment Mediu

Protecţie civilă

Poliţia locală

Casa de Cultură

Despre oraş

Alte informaţii

Știri

Consultare a comercianților din piața agroalimentară Timișul
  În data de 20.03.2020, orele 11, Primarul Municipiului Lugoj, Francisc Boldea s-a deplasat în Piața Agroalimentară ”Timișul” unde a consultat cetățenii prezenți, atât comercianți cât și cumpărători, cu privire la menținerea activității în acest spațiu.

  Edilul șef s-a adresat la microfon din sediul Biroului Poliției Locale din piață, mesajul fiind difuzat în interiorul pieței prin două boxe.

  Primarul municipiului a făcut referire la prevederile Hotărârii nr.11/2020 în contextul epidemiei cu noul coronavirus și a evidențiat riscurile la care sunt expusi cetățenii în piață atât comercianți cât și cumpărători.

  La întrebarea dacă se dorește continuarea activității în acest spațiu, majoritatea cetățenilor au ridicat mâna și au răspuns afirmativ, iar la întrebarea dacă sunt persoane care nu doresc acest lucru, au fost identificate 5 persoane, care au ridicat mâna.

  Pentru a se menține în continuare Piața deschisă și posibilitatea alimentării cu produse agroalimentare din piață a populației, Primarul Francisc Boldea a făcut următoarele recomandări:

  • Comercianții vor purta măști și mănuși;
  • Produsele expuse la vânzare vor fi acoperite cu folie transparentă;
  • Clienții nu au voie sa atingă produsele;
  • Nu vor fi depozitate pe jos produse destinate vânzării;
  • Nu se vor comercializa în piață băuturi alcoolice și nealcoolice;
  • Se va face dezinfecția spațiilor din piață pe toată durata stării de urgență.

  S-a hotărât că în aceste condiții Piața Agroalimentară ”Timișul” rămâne deschisă.

  În continuare, edilul șef i-a informat pe cei prezenți că în municipiu nu avem semnalat nici un caz de infecție cu coronavirus, sunt 100 de persoane izolate la domiciliu, 80 la Lugoj și 20 la Măguri, situația este sub control, Poliția Națională înpreună cu Poliția Locală monitorizează intrările și ieșirile din municipiu, s-a reluat transportul public gratuit și s-au alocat sume de bani pentru Spitalul Municipal.


20.03.2020

Ultimele zece Știri: