Relaţii cu publicul

Căutare în ştiri

Servicii ON-LINE

Primăria Lugoj

Consiliul Local

Documente publice

Urbanism

Buget local

Achiziţii Publice

Compartiment Investiţii

Evidenţa persoanelor

autorizatii trafic greu

Compartiment Mediu

Protecţie civilă

Poliţia locală

Casa de Cultură

Despre oraş

Alte informaţii

Știri

Măsuri pentru diminuarea consecințelor căderilor de precipitații din ultimele zile
  În ultimele zile pericolul de inundații a crescut foarte mult în municipiul Lugoj, atât din cauza precipitațiilor căzute, dar și a neglijenței celor de la Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare (ANIF) care nu au decolmatat canalele de scurgere a apei de pe Dealul Viilor și împrejurimi.

  Ca urmare, în cursul zilei de ieri, 17 iunie, am solicitat ca primar, intervenția rapidă privind trecerea pe un sistem puternic de pompare în locul celui gravitațional în două zone ale orașului aflate în pericol de inundație. Este vorba de zona dintre străzile Casian Munteanu, Pescarilor și Moara Șpănească unde se află o stație de pompare puternică și de zona din spatele firmei Honeywell și a canalului aductor de pe Dealul Viilor unde se află o altă stație de pompare de mare putere.

  Totodată, creșterea nivelului râului Timiș până la nivelul de inundație (gradația de nivel 24) și trepidațiile care au apărut la Podul de Fier, ne obligă să închidem temporar circulația pe Podul de Fier. În aceste momente, orice copac voluminos care este adus de apă poate lovi, dezechilibra sau chiar distruge structura Podului de Fier.

  În aceste momente nu avem nevoie de dezinformări cum e cea apărută în ziarul Redeșteptarea și nici de sfaturile unor oameni care nu au făcut nimic în viața lor și de recomandări absurde să facem studii de fezabilitate în situații de urgență cum e cea de față. De patru ani de zile încerc să conving actuala opoziție din Consiliul Local că avem nevoie de încă un pod peste Timiș pentru circulația rutieră. Altfel, cum e cazul acum, ne rămân doar Podul de Beton și eventual cel de la centura ocolitoare dinspre Caransebes pentru a se putea circula cât de cât.

  Mai amintesc aici că de 14 ori am supus spre aprobare Consiliului Local propunerea către guvern ca imobilul de pe strada Timișoarei și implicit intrarea în cartierul Militari să treacă în domeniul public al Lugojului. La toate acestea ne-am lovit de refuzul opoziției care a blocat astfel orice posibilitate ca noi, primăria să putem interveni în zonă până nu avem aprobată oficial intrarea în cartier. Dar dreptatea a ieșit la iveală, iar Guvernul României prin HG.149 din 27 mai 2020 ne-a dat dreptate nouă, primăriei și a făcut de rușine opoziția.

  Anunțăm lugojenii că facem tot posibilul să diminuăm consecințele acestei stihii care s-a abătut asupra orașului și sperăm că mâine, în jurul prânzului, dacă lucrurile merg bine să revenim la normal cu circulația pe Podul de Fier.

  Ne cerem scuze cetățenilor pentru situația creată!

Prof. Ing. Francisc Boldea

Primarul Municipiului Lugoj


18.06.2020

Ultimele zece Știri: