Relaţii cu publicul

Căutare în ştiri

Servicii ON-LINE

Primăria Lugoj

Consiliul Local

Documente publice

Achiziţii Publice

Compartiment Investiţii

Evidenţa persoanelor

Compartiment Mediu

Protecţie civilă

Poliţia locală

Casa de Cultură

Despre oraş

Alte informaţii

Știri

Conferința de deschidere a Proiectului de cooperare transfrontalieră Pancevo - Lugoj: BANAT SUN 4 ALL
Marți, 29 martie 2016, o delegație din partea Municipiului Lugoj n frunte cu primarul Francisc Boldea a vizitat orașul Pancevo (Serbia) cu prilejul conferinței de deschidere a proiectului BANAT SUN 4 ALL, proiect cu finanțare europeană nerambursabilă n cadrul Programului IPA de Cooperare Transfrontalieră Romnia Serbia.

Proiectul se ncadrează n Axa prioritară 1 Dezvoltare economică şi socială, Măsura 1.4 Creşterea nivelului de susţinere a Cercetării & Dezvoltării şi a inovării n regiunea de frontieră. Proiectul BANAT SUN 4 ALL a fost realizat n colaborare de societatea JKP Grejanje din Pancevo şi de Biroul Management Proiecte, Programe din cadrul Primăriei Municipiului Lugoj și va fi implementat de către municipalitățile din Pancevo și Lugoj.

Obiectivul general al proiectului l constituie mbunătăţirea şi modernizarea sistemului de ncălzire n Pancevo şi Lugoj prin utilizarea resurselor energetice regenerabile. Pentru Municipiul Lugoj, proiectul prevede realizarea Studiului de Fezabilitate, a Proiectului Tehnic şi a Auditului Energetic pentru utilizarea energiei solare la furnizarea energiei termice (ncălzire și apă caldă) la Grădiniţele PP2, PP3, PP4 şi PP5, Cantina de Ajutor Social, Complexul de servicii pentru persoane vrstnice Sf. Nicolae şi Sala de Sport Ioan Kunst Ghermănescu. Pentru Pancevo, este prevăzută realizarea documentaţiei tehnice pentru furnizarea apei calde la mai multe blocuri de locuințe și realizarea unui proiect pilot de furnizare a energiei termice (ncălzire și apă caldă) pentru acestea. Pentru Municipiul Lugoj valoarea finanțării nerambursabile este de 157.010 Euro.

Conferința a fost deschisă de viceprimarul orașului Pancevo, Saa Levnajič. Au luat cuvntul Primarul Municipiului Lugoj, Francisc Boldea, Ana Ilič, director coordonare fonduri europene n Ministerul Integrării Europene din Serbia, Sandra Bozič, manager de proiect. La conferință au mai participat membrii echipei mixte de proiect, specialiști, presă și o numeroasă asistență din partea municipalității Pancevo și societății JKP Grejanje.

Proiectul va avea o durată de implementare de 12 de luni.

Ultimele zece Știri: