Relaţii cu publicul

Căutare în ştiri

Servicii ON-LINE

Primăria Lugoj

Consiliul Local

Documente publice

Urbanism

Buget local

Achiziţii Publice

Compartiment Investiţii

Evidenţa persoanelor

autorizatii trafic greu

Compartiment Mediu

Protecţie civilă

Poliţia locală

Casa de Cultură

Despre oraş

Alte informaţii

Știri

Noi măsuri ce trebuie respectate la nivel local pentru prevenirea răspândirii Covid – 19, începând cu 23 martie
  Primăria Municipiului Lugoj aduce la cunoștința cetățenilor că în conformitate cu ORDONANȚA MILITARĂ nr. 2 din 21 martie 2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19, începând din data de 23 martie, pe teritoriul municipiului Lugoj se vor aplica următoarele măsuri:

  - Se suspendă temporar activitatea în cabinetele de medicina dentară . Prin excepție, sunt permise intervențiile stomatologice de urgență;

  - Se suspendă temporar activitățile de comercializare cu amănuntul , a produselor și serviciilor, în centrele comerciale în care își desfașoară activitatea mai mulți operatori economici, cu excepția vânzării produselor alimentare, veterinare sau farmaceutice și a serviciilor de curățătorie;

  - Se limitează circulația în afara locuinței – prin evitarea formării oricărui grup de persoane cu un numar mai mare de 3 persoane care nu locuiesc împreună.

  Se recomandă ca în intervalul orar 06:00 - 22:00 , circulația persoanelor în afara locuinței să se efectueze numai pentru următoarele motive:

  a)Deplasarea în interes profesional, între locuință și locul de desfășurare a activității profesionale;

  b) Deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie;

  c) Deplasarea pentru asistența medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;

  d) Deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces;

  e) Deplasări scurte, în apropierea locuinței, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor și nevoile animalelor de companie.

  In intervalul orar 22.00 - 06.00 , circulația persoanelor în afara locuinței este permisă numai pentru motivele menționate anterior.

  Pe teritoriul municipiului respectarea acestor restricții va fi asigurată de către Poliția Municipiului Lugoj, Poliția Locală Lugoj și Jandarmeria Lugoj.

Astfel, pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional sau personal, persoanele sunt obligate să prezinte, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere.


   Modelul declarației pe propria răspundere poate fi descărcat de pe site-ul Primăriei Municipiului Lugoj.


23.03.2020

Ultimele zece Știri: