Relaţii cu publicul

Căutare în ştiri

Servicii ON-LINE

Primăria Lugoj

Consiliul Local

Documente publice

Urbanism

Buget local

Achiziţii Publice

Compartiment Investiţii

Evidenţa persoanelor

autorizatii trafic greu

Compartiment Mediu

Protecţie civilă

Poliţia locală

Casa de Cultură

Despre oraş

Alte informaţii

Oraşe înfrăţite

Corint

[ Grecia ]

Aşezare geografică

Corintul este capitala prefecturii Corinthia din Regiunea Peloponez. Situat la aproximativ 78 de km vest față de capitala Atena, orașul este așezat în istmul Corint, un teritoriu îngust care unește peninsula Peloponez cu partea continentală a Greciei. Orașul este înconjurat de numeroase așezări de coastă, beneficiind de multe atracții turistice naturale: Marea Ionică și Golful Corint în partea stângă a Istmului Corint, respectiv Marea Egee și Golful Saronic în partea dreaptă a istmului, Canalul Corint, Munții Oneia și Geraneia.

         Numele municipalității provine de la Vechiul

Populaţie

Potrivit recensământului din 2001, municipalitatea Corint are o populație de 36.555 de locuitori.

Economie

Din cele mai vechi timpuri, Corintul a fost centru de comerț și industrie în Grecia, cu un port bine dezvoltat. Astăzi, portul este folosit pentru comerț, iar orașul este un pol cu o creștere industrială rapidă. Aici sunt produse printre altele cabluri din cupru, produse petroliere, echipamente medicale, plăci ceramice, apă minerală și diverse băuturi.
         Turismul a cunoscut o dezvoltare deosebită în ultimele decenii datorită climei, a frumuseților naturale și a trecutului istoric și cultural al zonei. Marea, plajele și mulțimea de situri arheologice și locuri istorice atrag turiști din toată Grecia și din întreaga lume.

Ziua şi anul înfrăţirii

Municipalitățile Lugoj și Assos-Lecheo s-au înfrățit în data de 29 mai 2004. Ca urmare a reorganizării administrative care a avut loc în Grecia în anul 2011, Assos-Lecheo a fost arondată capitalei administrative a regiunii, și anume municipalității Corint. În august 2011, primarul orașului Corint, domnul Alexandros Pnevmatikos, a vizitat Lugojul la invitația domnului Francisc Boldea. Cu acest prilej s-a hotărât continuarea relației de parteneriat dintre Lugoj și Assos-Lecheo prin intermediul orașului Corint. Protocolul de înfrățire dintre Lugoj și Corint a fost semnat în data de 17 iulie 2012 de cei doi primari, Francisc Boldea și Alexandros Pnevmatikos.

Proiecte comune

Relațiile de colaborare ale Lugojului cu Grecia au început în perioada 2002 – 2003, când trupa de teatru a Casei de Cultură a Municipiului a participat la un festival teatral care a avut loc în localitatea Assos-Lecheo.

Contact

Primar: Alexandros Pnevmatikos
Municipalitatea Corint
32 Koliatsou str. 20100, Corint
Tel.: 0030-2741-361.095
Fax: 0030-2741-071.700
mail@korinthos.gr
www.korinthos.gr

Corint
Corint
Corint
Corint