Relaţii cu publicul

Căutare în ştiri

Servicii ON-LINE

Primăria Lugoj

Consiliul Local

Documente publice

Urbanism

Buget local

Achiziţii Publice

Compartiment Investiţii

Evidenţa persoanelor

autorizatii trafic greu

Compartiment Mediu

Protecţie civilă

Poliţia locală

Casa de Cultură

Despre oraş

Alte informaţii

Oraşe înfrăţite

Orleans

[ Franta ]

Aşezare geografică

Oraşul Ioanei d'Arc este capitala departamentului Loiret şi a regiunii Centre din inima Franţei. Relieful predominant este câmpia, Orleans fiind aşezat pe malurile fluviului Loara. Oraşul este situat la aproximativ 130 km de capitala ţării, Paris.

Populaţie

Potrivit recensământului din 1999, Orleans avea o populaţie de 113.000 de locuitori. Populaţia oraşului este în continuă creştere, în 1999 înregistrându-se cu 8.000 de locuitori mai mult faţă de 1990. Însumat, populaţia din Orleans şi suburbiile sale atinge cifra de 274.000.

Economie

Orleans ocupă un loc fruntaş la nivel naţional în patru mari sectoare de activitate: informatică şi electronică; farmacie şi cosmetică; logistică; mediu. 70% din producţia farmaceutică naţională este asigurată de Orleans şi regiunea Centre, lideri naţionali în acest domeniu (un medicament din două este produs în regiunea Centre). Regiunea ocupă locul al doilea în producţia de cosmetice şi parfumuri şi locul al treilea în domeniile logistică, electronică şi informatică.

Ziua şi anul înfrăţirii

7 mai 1994

Proiecte comune

Schimburi de experienţă în domeniul educaţional. Donaţii de carte, echipamente agricole şi echipamente şcolare pentru instituţii publice din Lugoj. Curs de specializare în biblioteconomie pentru angajaţi ai Bibliotecii Municipale Lugoj. Schimburi culturale.

Contact

Primar: Serge Grouard
Mairie d'Orleans
1 Rue du President Robert Schuman
Tel. : 02 38 79 22 22
Fax : 02 38 79 21 13
dre@ville-orleans.fr
www.ville-orleans.fr

Orleans
Orleans
Orleans