Relaţii cu publicul

Căutare în ştiri

Servicii ON-LINE

Primăria Lugoj

Consiliul Local

Documente publice

Urbanism

Buget local

Achiziţii Publice

Compartiment Investiţii

Evidenţa persoanelor

autorizatii trafic greu

Compartiment Mediu

Protecţie civilă

Poliţia locală

Casa de Cultură

Despre oraş

Alte informaţii

Oraşe înfrăţite

Jena

[ Germania ]

Aşezare geografică

Jena este asezată în centrul Germaniei şi este al treilea oraş ca mărime din landul Thuringia, după Erfurt şi Gera. Oraşul este situat în valea râului Saale, fiind înconjurat de păduri mixte de foioase şi conifere. Prima atestare documentară a Jenei datează din anul 1182. Oraşul ocupă o suprafaţă de 114,29 km2

Populaţie

La sfârşitul anului 2004, Jena avea o populaţie de 102.442 locuitori.

Economie

Jena este un oraş industrial, având ca specific producţia de aparate de precizie, produse farmaceutice şi echipamente optice şi de fotografiat. Jena este oraşul celebrei fabrici de produse optice Zeiss. În 1926 aceasta a construit în Jena primul planetariu modern din lume. Astăzi, economia oraşului se diversifică: bioinformatică, biotehnologie, software şi fotonică.

Ziua şi anul înfrăţirii

1 decembrie 1993

Proiecte comune

Donaţii pentru instituţiile publice din municipiul Lugoj - Spitalul Municipal, Detaşamentul de Pompieri, Salprest şi Meridian 22, Cantina de Ajutor Social şi unităţi de învăţământ - constând în autovehicule, utilaje şi echipamente, bani. Fonduri şi consultanţă pentru diverse proiecte de interes local din Lugoj. Schimburi culturale. Tabere şcolare. Parteneriatul cu oraşul Jena este unul de excepţie, un parteneriat care a cuprins toate nivelurile societăţii şi a implicat în totalitate viaţa civică a oraşului.

Contact

Primar: Thomas Nitzsche
Stadt Jena
Am Anger 15, 07743
Tel. - (03641)-49.20.00
Fax - (03641)-49.20.20
oberbuergermeister@jena.de
www.jena.de

Jena
Jena
Jena
Jena