Relaţii cu publicul

Căutare în ştiri

Servicii ON-LINE

Primăria Lugoj

Consiliul Local

Documente publice

Urbanism

Buget local

Achiziţii Publice

Compartiment Investiţii

Evidenţa persoanelor

autorizatii trafic greu

Compartiment Mediu

Protecţie civilă

Poliţia locală

Casa de Cultură

Despre oraş

Alte informaţii

Oraşe înfrăţite

Varset

[ Serbia ]

Aşezare geografică

Comuna Vârşeţ (formată din oraşul Vârşeţ şi 22 de comunităţi învecinate) se află în partea de nord-est a Republicii Serbia, în provincia Voivodina - judeţul Banatul de Sud, la 84 km de Belgrad. Oraşul este situat la punctul de întâlnire a Câmpiei Panonice cu Munţii Vârşeţ, la o deprtare de 14 km de graniţa cu România.

Populaţie

Comuna Vârşeţ este o comunitate multietnică cu 54.396 de locuitori. Dintre cele 16 naţionalităţi diferite care trăiesc aici, cei mai mulţi sunt sârbi 39.418 (72,5%), apoi români 5.913 (10,8%) şi maghiari 2.619 (4,8%).

Economie

Vârset este unul dintre cele mai importante centre agricole din Serbia, deţinând 54.000 de hectare de teren arabil deosebit de fertil. Regiunea este cunoscută şi pentru cultura viţei de vie şi vinurile sale. De asemenea, oraşul Vârşeţ este faimos pentru industria sa dezvoltată, în mod special pentru industria farmaceutică, industria vinului şi a berii, industria alimentară (dulciuri) şi industria textilă. Grupul farmaceutic Hemopharm este lider atât la nivel local, cât şi naţional.

Ziua şi anul înfrăţirii

3 decembrie 2005

Proiecte comune

"Cooperarea dintre municipalităţile din Lugoj şi Vârşeţ s-a concretizat într-o serie de manifestări comune cu caracter economic şi cultural. De asemenea, cele două oraşe au implementat împreună două proiecte cu finanţare nerambursabilă din partea Uniunii Europene: în 2007 un proiect turistic intitulat sugestiv "Semne către viitor", iar în 2009 un proiect de dezvoltare economică numit "Expo Lugoj-Vârşeţ - împreună spre un viitor mai bun".

Contact

Primar: Dragana Mitrović
Skupstina Opstina Vrsac
Trg Pobede 1
Tel. (013)-832.465; 832.572
Fax (013)-821.851
predsednik@vrsac.org.yu
www.vrsac.org.yu

Varset
Varset
Varset
Varset